Parul este foarte important in alegerea machiajului. Explicatia este simpla: parul iti incadreaza fata ca o rama si influenteaza nuanta tenului. Prin urmare nu poti neglija culoarea parului atunci cand iti alegi culorile de machiaj. Culoarea parului influenteaza atat tonalitatea cat si gama cromatica a machiajului si dupa cum vom vedea in exemplele urmatoare, orice schimbare de culoare a parului impune si schimbarea trusei de machiaj. In acelasi fel, machiajul ales iti pune in evidenta culoarea ochilor si ii face mai frumosi. Inainte, afla trei reguli de baza foarte importante:
- Cu cat irisul are o nuanta mai deschisa cu atat este indicat sa alegi farduri de ochi in nuante mai inchise ale culorilor recomandate si viceversa.
- Nuantele neutre de bej, crem, maro se potrivesc tuturor femeilor, indiferent de culoarea ochilor, a parului sau a tenului. Acesta este echivalentul in make-up al clasicei Little Black Dress ~ cu un machiaj in aceste culori nu puteti da gres.
- Daca ai ochii negri, esti norocoasa pentu ca poti folosi orice culoare de fard.
Machiajul pentru parul blond
Blondele arata cel mai bine machiate in tonuri usoare, pastelate. Tonurile inchise creeaza un contrast prea evident si dau un aer sever.
Ochii
Fard de ochi
- Blondele cu ochi caprui: nuante deschise de gri, bej, maro, auriu (pentru zi), tonuri de albstru mediu si inchis, albastru electric, roz, mov intens, pruna, indigo (pentru seara)
- Blondele cu ochii verzi: nuante neutre de gri, combinatie intre gri si lila sau mov de intensitate medie
- Blondele cu ochii albastri: auriu
Eyeliner: Maro inchis
Obrajii
blush roz pal sau nectar.
Buzele
tonuri deschise, roz mediu sau piersica
Machiajul pentru parul saten deschis
Parul saten deschis da impresia unui ten tern, astfel trebuie iluminat in culori neutre si in tonuri vii.
Ochii
- Par saten si ochi caprui: rem, bej, maro, caramiziu, bronz, bleumarin, mov, indigo, violet, pruna, verde mediu si inchis, negru. Evitati verdele deschis, bleu, lila, griul
- Par saten si ochi verzi: maro-ciocolatiu, orice nuanta de mov, de la cel mai pal catre cel mai intens
- Par saten si ochi albastri: fard maro-ciocolatiu (pentru zi), mov intens (pentru seara)
Eye-liner rosiatic
Obrajii
roz pal sau roz auriu
Buze
maro-roz, roz zmeura
Machiajul pentru parul saten inchis spre negru
Parul saten inchis spre negru poate conferi un aer palid si inaspreste usor trasaturile. Adauga deci culoare pe chip pentru a contrabalansa aceste efecte.
Ochii
- Brunete cu ochi caprui: tonuri neutre de maro (pentru zi), negru, gri, bleumarin, albastru electric, verde inchis, mov, violet, pruna, roz (pentru seara)
- Brunete cu ochi verzi: tonuri neutre de bej si maro(pentru zi), nuante de roz, mov, indigo, pruna (pentru seara)
- Brunete cu ochi albastri: tonuri neutre (pentru zi), smokey eyes neugru si gri (pentru seara)
Eye-liner maro inchis sau gri antracit
Obrajii
blush roz spre rosu, roz maroniu
Buze
ruj maroniu spre roz, maro pruna sau mov
Machiajul pentru parul roscat
Parul roscat incalzeste tenul scotand la suprafata nuantele rosiatice. Pentru a balansa acest efect sunt indicate tonurile de machiaj sunt maronii.
Ochii
- Roscatele cu ochi caprui: nuante de maro, crem, bej, maro-ciocolatiu si aramiu (pentru zi), nuante de mov, pruna si violet sau verde (pentru seara). Evitati galben si portocaliu.
- Roscatele cu ochi verzi: nuante de visina putreda, maro si bej.
- Roscatele cu ochi albastri: cupru, bronz, nuante maro-ruginii. gri inchis.
Eye-liner maroniu roscat sau maroniu inchis.
Obraji
tonuri maronii, maro roz sau caisa.
Buze
piersica, maro deschis, roz-maroniu sau rosu.
Machiajul pentru parul parul gri / alb
Parul grizonat absoarbe culoarea de pe chip. Confera-i vitalitate folosind culori vii in machiaj, in tonuri reci
Ochii
- Parul grizonat si ochi caprui: tonuri medii de maro, auriu, galben-rozaliu
- Parul grizonat si ochi verzi: nuante medii de gri
- Parul grizonat si ochi albastri: culori deschise de crem, gri
Eye-liner albastru ardezie sau albastru marin
Obrajii
blush corai.
Buze
ruj roz aprins, corai, roz.
Teoria culorilor in machiaj
Te-ai intrebat vreodata de ce unele persoane arata bine doar cu anumite culori sau de ce continua sa foloseasca aceleasi culori tot timpul? Raspunsul este foarte simplu: sunt culorile potrivite tipului lor de ten, culorii ochilor sau a parului.
Sunt foarte multe persoane care nu acorda atentie teoriei culorilor, si atunci ajung sa aleaga culorile nepotrivite, aratand astfel lipsiti de stralucire, obositi si stersi.
Ca sa nu te ratacesti in nenumaratele nuante si culori de machiaj, adu-ti aminte de roata culorilor, invatata la orele de desen. Vei vedea ca teoria culorilor te va ajuta sa alegi culorile potrivite.
CULORI PRIMARE vs CULORI COMPLEMENTARE
Incepe prin a face distinctia intre cele doua tipuri principale de culori: culorile primare si complementare.
Culorile de baza (primare), care nu pot fi obtinute din alte combinatii, respectiv rosu, galben, albastru.
Culorile complementare, rezultate din combinarea culorilor primare: verde, portocaliu si mov.
CULORI “CALDE” vs CULORI “RECI”
Priveste din nou roata culorilor si vei observa ca in jumatatea din stanga avem nuante de oranj, galben, galben-verde si rosu-oranj, considerate culori “calde” iar in jumatatea dreapta avem albastru, mov, violet, roz, albastru-verzui, rosu-violet, considerate culorile “reci”.
Culoarea rosie poate fi atat rece cat si calda. Daca are la baza mai mult albastru, este rece iar daca are mai mult portocaliu, intra in categoria culorilor calde.
In acelasi fel, verdele poate intra atat in categoria culorilor calde cat si a celor reci. Daca in componenta sa are mai mult galben, este verde-cald, iar daca are mai mult albastru este verde-rece.
CUM TE AJUTA IN MAKEUP
CORECTAREA DEFECTELOR
Privind roata culorilor, putem vedea ca fiecare culoare are o alta, opusa ei. Cu ajutorul teoriei culorilor opuse, putem acoperi sau accentua orice culoare. Putem acoperi un ten patat, putem evidentia culoarea ochilor sau intensifica culoarea garderobei doar aplicand aceasta teorie.
Culorile opuse sunt: verde-rosu, albastru-portocaliu, mov-galben.
Poti creea cele mai potrivite efecte cromatice daca urmezi doua reguli de baza:
- Regula numarul 1 – Puse una peste alta culorile opuse se pot estompa.
- Regula numarul 2 - Puse una langa alta, culorile opuse devin mai intense.
In sfarsit barbatul visurilor tale te-a invitat la o cina romantica si vrei sa totul sa fie perfect. Toata noaptea nu ai inchis un ochi de emotie si te-ai trezit cu niste cearcane enorme si, cum nici o nenorocire nu vine niciodata singura, ti-a mai aparut si un cos.
Nu intra in panica si gandeste-te la regula numarul 1. Mascheaza culoarea mov a cearcanelor cu un corector cu tenta galbuie, camufleaza cosurile cu un corector verde si daca folosesti si un blush roz, efectul de ten proaspat va fi garantat.
Iata cateva trucuri care iti vor fi foarte utile pe viitor:
- foloseste verde pentru a acoperi rosu (pete, semne, vinisoare mici rosii).
- foloseste portocaliu pentru a intensifica culoarea ochilor albastri, pentru a masca cearcane, semne din nastere sau vinisoare albastre.
- foloseste galben pentru a estompa cearcane, alunite sau semne si vinisoare mov.
ACCENTUAREA TRASATURILOR
Ochii tai au deja o culoare superba, vrei sa le accentuezi si mai mult culoarea. Nu uita ca cea mai buna metoda de a evidentia o anumita culoare este CONTRASTUL.
Pentru a reda stralucirea ochilor, priveste roata culorilor si aplica regula culorilor opuse. Alege o culoare de fard de pleape care este opusa culorii ochilor tai.
De exemplu, daca ai ochii verzi, alege nuante de mov, roz sau lila. Pentru ochii albastri, alege oranj, auriu si maro.
TEN “CALD” vs TEN “RECE”
Daca culoarea de fard complementara ochilor tai nu iti reda stralucirea dorita, inseamna ca nu este potrivita nuantei tenului tau.
Daca ai tenul “cald” atunci culorile care ti se potrivesc sunt cele din partea stanga a rotii culorilor iar daca ai tenul “rece” ti se potrivesc culorile din partea dreapta a rotii culorilor.
Pentru a afla daca ai ten cald sau rece priveste la lumina zilei incheietura mainii si observa ce culoare au venele in aceasta zona.
TEN RECE
Daca venele tale au un aspect albastrui-mov, pielea ta contine ceea ce specialistii numesc pigment roz, si este considerat a fi rece. Acest gen de pigment este specific persoanelor cu tenul deschis la culoare si se armonizeaza cu nuantele aflate in jumatatea dreapta a rotii culorilor. Trebuie sa iti alegi un fond de ten cu tenta roz, care sa il asortezi cu un blush si ruj roz. In ceea ce priveste fardul de ochi poti sa alegi nuante de mov, lila, roz sau albastru.
Daca ai ochii albastri si tenul rece fardul de pleape aramiu nu este indicat, chiar daca este o nuanta complementara si indicata ochilor albastri. In schimb, nuantele rosiatice-movulii vor creea un echilibru intre culorile rosii-portocalii complementare culorii ochilor si albastrul complementar nuantei reci a tenului.
Cine are tipul de ten “rece” ? Megan Fox, Anne Hathaway, Kim Kardashian, Kiera Knightly, and Reese Witherspoon.
TEN CALD
Daca ai venele verzui, insemna ca tenul tau contine pigment galbui si se incadreaza in categoria tenului “cald”. Pigmentul galbui se armonizeaza cu fonduri de ten in nuante de bej, farduri de pleoape aurii, bej, roz, gri sau olive si rujuri in culori calde de piersica, corai, caramiziu sau oranj.
Cine are tipul de ten “cald” ? Nicole Kidman, Amy Adams, Ellen Degeneres, Cameron Diaz, and Renee Zellweger.
Nu te limita insa in a folosi doar anumite culori. Importanta este culoarea ce se afla in apropierea fetei.
Deci, cand trebuie sa faci o alegere, indiferent ca iti cumperi imbracaminte, iti schimibi culoarea parului sau alegi culorile pentru makeup daca urmezi regulile teoriei culorilor cu siguranta vei primi mai multe complimente. Incearca si ai sa fii surprinsa de rezultate. Spor !
Cum sa iti alegi culoarea rujului de buze
Iubit la modul absolut, folosit cu regularitate de toate femeile, rujul este produsul cosmetic nelipsit din orice trusa de makeup.
Frumusetea rujului consta in faptul ca adauga un plus de viata fetei si o face sa para mai sanatoasa si mai vie. Aceasta insa numai daca alegi culoarea care ti se potriveste.
Cand alegi culoarea rujului trebuie sa tii cont, nu doar de tendinte, mai important este sa alegi un ruj avand o culoare potrivita tenului si marimii buzelor tale.
♥
Marimea buzelor conteaza atunci cand iti alegi culoarea rujului. Pe buzele pline si frumoase poti purta culori mai inchise insa numai daca este culoarea complementara tenului tau. Poarta in schimb tonuri mai deschise pe buzele subtiri pentru a le face sa arate mai pline.
♥
Culorile inchise de ruj imbatranesc mai mult decat orice produs cosmetic, pe cand culorile deschise si calde te fac intoteauna sa pari mai tanara, pentru ca scot la suprafata tonurile calde din piele si adauga prospetime fetei.
♥
Culoarea tenului trebuie si ea luata in considerare. De exemplu, daca ai tenul deschis nu ar trebui sa porti rujuri in nuante maro-ciocolatii deoarece vei arata imbatranit. In acelasi fel, daca ai tenul inchis sau bronzat nu ar trebui sa porti rujuri in culori pale si reci pentru ca vei avea un aspect nenatural.
Ten DESCHIS
- rozuri transparente si lucioase
- piersica deschisa
- auriu
- bej
Ten MEDIU
- tonuri medii de roz
- tonuri deschise de cafea cu lapte
- nuante delicate de rosu
- tonuri medii de caisa
- piersica cruda
Ten MASLINIU
- rosu intens
- nuante intense de trandafiriu
- fructe de padure
- caramel
- mahon
- tonuri inchise de caisa
- rosu-maroniu
Ten INCHIS
- tonuri intense de rosu-maroniu
- maroniu
- tonuri inchise de fructe de padure
- nuante intense de fucsia
- maro-auriu
Urmatorul tabel te va ajuta sa iti alegi culoarea de ruj cea mai potrivita tenului tau.(click pentru marire tabel)
Alege Fondul de Ten – in functie de tipul de ten
Nici un ten nu e perfect. Toate vedetele pe care le vedem prin filme si reclame sunt bine ascunse sub fondul de ten, chiar daca par a avea un machiaj foarte natural.
Adevarata arta a machiajului consta in sublinierea avantajelor si estomparea defectelor si nu in pictarea fetei in cat mai multe culori. Iar pentru aceasta arta este nevoie de un fond de ten.
Fondul de ten constituie baza unui machiaj perfect iar cel mai important criteriu de care trebuie sa tii cont, atunci cand iti alegi fondul de ten, este tipul tau de piele.
TEN USCAT SI SENSIBIL
Alegerea potrivita: Tenul uscat si sensibil are in permanenta nevoie de ingrijire intensa si hidratare maxima. Acestui tip de ten i se potriveste cel mai bine un fond de ten cu o textura lejera, o combinatie intre un produs de ingrijire si un produs de machiaj. Solutia optima pentru un ten uscat o constituie un produs 2 in 1, respectiv o crema hidratanta cu un pigment de culoare similar cu cel continut in fondurile de ten. Alege fonduri de ten lichide sau foarte cremoase, cu Vitamina E hidratanta. Indiferent de produsul ales, incearca sa fie unul cu factor de protectie, pentru ca soarele este unul din factorii majori care duc la deshidratarea tenului. Unele fonduri de ten contin si particule sidefate care reflecta lumina si dau un aspect luminos, antitern.
Cuvinte cheie: “moisturizing”, “hydrating”, “moisture-rich”, “anti-tern”, “SPF”
Produse recomandate:
- Fond de ten cu vitamina E: Affinitone Maybeline 24,00 Lei
- Crema hidratanta cu pigment de culoare: Clarins Hydra-Care Tinted Moisturizer 114,00 Lei
TEN MATUR
Alegerea potrivita: Produsele anti-ageing folosesc antioxidanti, pentru a proteja tenul de efectele mediului, si substante ce au rolul sa stimuleze productia de colagen. Acestea au o aderenta si o putere mare de acoperire, pentru ca trebuie sa protejeze pielea de factorii nocivi din mediu pentru cat mai multe ore. Sunt in acelasi timp hidratante si dau luminozitate tenului. Continutul de silicon face ca ridurile de expresie sa se estompeze in timp, fata devenind mai ferma si pielea mult mai elastica. De asemenea, indiferent de alegerea ta, ai grija sa fie un fond de ten non-alcohol si cu factor de protectie minim SPF 15. Pentru ca este foarte important sa alegi un fond de ten cremos, Bobbi Brown ne spune in numarul din May 2007 al InStyle Magazine, sa cautam la “ingrediente” sodium hyaluronate si petrolatum, esentiale pentru un fond de ten cu o consistenta cremoasa.
Cuvinte cheie: “anti-ageing”, “anti-wrinkle”, “silicone based”, “collagen”, “lifting effect”, “firming”, “radiance”
Produse recomandate:
- Fond de ten tonifiant, hidratant, radiant si luminos Maybelline Instant Age Rewind Foundation 25,00 Lei
- Fond de ten Lifting & Firming No 7 55,00 Lei
TEN ACNEIC
Alegerea potrivita: Porii sunt foarte deschisi si sensibili in cazul tenului acneic, iar cosurile inestetice sunt vizibile chiar si dupa aplicarea fondului de ten. Ai nevoie, in acest caz, de produse sebo-reglatoare care, pe langa efectul de cosmetizare, inhiba porii si reduc aparitia cosurilor. Cele mai indicate sunt produsele dermocosmetice anti-imperfectiuni, destinate tenurilor sensibile si fondurile de ten sub forma de stick, care acopera perfect cosurile. Fereste-te de fondurile de ten care contin ulei si cauta produsele care au specificat pe ambalaj “oil free”. E si mai bine daca fondul de ten ales are un agent care combate acneea, ca si acidul salicylic.
Cuvinte cheie: “sebum proof”, “anti-acneic”, “for sensitive skin”, “non-comedogenic”, “salicylic acid”
Produse recomandate:
- Fondul de ten Normateint de la Vichy, 65,00 Lei,
- Fond de ten cu acid salicylic Neutrogena Skin clearing foundation, 35,00 Lei
TEN GRAS
Alegerea potrivita: Pe langa o baza cu efect matifiant, fondurile de ten destinate tenurilor grase trebuie sa fie mate, cu efect pudrant, care sa reziste multe ore, si sa nu permita sebumul sa penetreze in timpul zilei stratul de machiaj spre exterior. Fondurile de ten recomandate pentru tenul gras, au listat ca prim ingredient apa si contin ingredienti speciali care regleaza secretia de sebum si previn incarcarea porilor si formarea punctelor negre.
Cuvinte cheie: “oil free”, “oil control”, “matte”, “smooth control”, “shine control”, “no shine”, “long lasting”
Produse recomandate:
- Fond de ten Revlon ColorStay with SoftFlex 65,00 Lei,
- Fond de ten Estee Lauder Double Wear 150,00 Lei
TEN MIXT
Alegerea potrivita: Tenul mixt este cel mai frecvent tip de ten intanit si se caracterizeaza prin pori deschisi in zona T, ceea ce favorizeaza excesul de sebum. In acest caz poti sa combini un fond de ten mat in zona nasului, funtii si barbiei cu unul hidratant sau compact pentru restul fetei. De asemenea, este indicat ca produsele pe care le folosesti sa contina factor de protectie minim 10.
Cuvinte cheie: “combined skin”, “mixed skin”, “cream-to-powder”, “liquid-to-powder”
Produse recomandate:
- Fond de ten Clinique Superbalanced Makeup 130,00 Lei
- Fond de tel L’oreal Accord Parfait 55,00 Lei
SFATURI
Daca pana acum petreceai ore intregi in fata standului de machiaj, nestiind ce sa alegi din oferta generoasa de produse, acum stii ce sa faci! Este foarte simplu! Urmareste cele doua caracteristici ale produselor de machiaj, textura si efectele cromatice si adapteaza-le necesitatilor tipului tau de ten.
Textura este o prima caracteristica si se refera la consistenta produsului. Aceasta poate fi fluida, cremoasa sau compacta.
Pe langa textura, efectele cromatice reprezinta un aspect important in alegerea fondului de ten. Textura defineste aspectul mat sau sidefat al fondului de ten. Produsele cu aspect cromatic mat dau senzatia de profunzime si micsoreza suprafata in timp ce produsele sidefate creeaza impresia de luminozitate si maresc suprafata datorita reflexiei luminii.
Alege textura fondului de ten in functie de tipul tau de ten.
- Daca ai tenul gras si cu probleme, texturile compacte si mate sunt cele mai potrivite.
- Daca tenul tau este uscat si sensibil, texturile fluide, lejere, sidefate si transparente raspund cel mai bine nevoilor tenului tau. Tenul uscat necesita produse care asigura hidratare si luminozitate spre deosebire de tenul gras care cere produse mate, dotate cu o putere mare de acoperire.
Sprancene perfecte – Cum iti influenteaza trasaturile
Sparancenele influenteaza armonia intregii fete. O forma perfecta echilibreaza cele mai importante caracteristici ale fetei cum ar fi forma fetei, pozitia ochilor, marimea nasului, fruntii, gurii si barbiei. Expresia fetei este radical influentata de forma sprancenelor, poti sa pari mai tanara, mai vesela sau din contra, trista.
1. Cum alegi grosimea sprancenelor
Trasaturile fetei dicteaza grosimea sprancenelor. Daca de exemplu ai trasaturi delicate trebuie sa alegi sprancene subtiri, delicate iar daca ai trasaturi puternice ar trebui sa alegi sprancene groase.
2. Sprancene in functie de marimea ochilor
Daca ai ochii mici, nu trebuie sa alegi sprancene groase. Sprancenele de grosime medie vor fi mult mai armonioase. De asemea nu este indicat sa pensezi prea mult la baza sprancenelor deoarece ochii vor parea mai mici. In acelasi fel, ochii mari vor fi mai frumosi daca alegi sprancene groase.
√ Ochi mari – Sprancene groase – DA
3. Sprancene in functie de pozitia ochilor
Ochii apropiati –Pentru a creea impresia ca sunt mai departati este indicat sa maresti distanta dintre sprancene. Penseaza mai mult la baza si extinde-le in capat cu ajutorul unui creion.
Ochii departati – Daca ai ochii departati, pentru a creea impresia de ochi mai apropiati este bine sa micsorezi distanta dintre sprancene. Evita sa pensezi prea mult in partea dinspre baza nasului pentru a nu mari distanta dintre sprancene. Incearca sa accentuezi punctul de pornire al sprancenelor iar ochii vor parea mai apropiati. De asemenea, capatul sprancenei trebuie sa fie la acelasi nivel cu baza sprancenei.
4. Sprancene in functie de marimea fruntii
Fruntea ingusta – Alege sprancene plate sau care se arcuiesc usor incepand de la doua treimi fata de baza sprancenei.
Fruntea lata – Alege sprancene care se arcuiesc incepand de la mijlocul sprancenei. Cu cat sunt mai arcuite cu atat vor adauga lungime in partea de jos a fetei iar fruntea va parea mai ingusta.
Frunte inalta – Ai fruntea inalta pe care intotdeauna ai incercat sa o maschezi sub breton? Nu iti alege o forma arcuita de sprancene care va micsora latimea si va aduga inaltime fruntii. Alege sprancene plate sau care se arcuiesc usor la doua-treimi din sprancene. Astfel vei adauga latime fruntii si va parea mai putin inalta.
5. Sprancene in functie de marimea nasului
Pentru a distrage atentia de la un nas proeminent asigura-te ca ai sprancene lungi, arcuite si nu foarte apropiate. Astfel privirea nu va cadea in partea de mijloc a fetei. Evita sprancele foarte plate care iti vor accentua acest defect pentru ca privirea va cadea in zona nasului.
√ Nas proeminent – Sprancene alungite – DA
6. Sprancene in functie de forma pometior
Daca ai pometi frumosi pe care vrei sa ii accentuezi alege sprancene care se arcuiesc incepand cu doua-treimi din lungime, spre capatul sprancenei. Evita sa cobori prea jos capatul sprancenei pentru ca astfel vei miscora distanta dintre ochi si vei distrage atentia de la pometi.
Trucuri aplicare blush
Fardul de obraz te poate ajuta sa accentuezi sau sa corectezi trasaturile fetei. Important este sa stabilesti ce doresti sa obtii: sa indulcesti trasaturile, sa adaugi lungime sau sa creezi efect de lifting. Alege tehnica corecta, iar efectul va fi cel dorit.
Lungime
Aplica blush-ul vertical, pentru a distrage atentia de la latimea fetei. In acest fel privirea se va opri pe veticala iar fata va parea mai lunga decat este in realitate.
Lifting
Machiajul obrajilor intr-o forma ascendenta, creeaza efect de lifting. Aplica blush-ul pe pometi, in partea superioara si estompeaza cu miscari ascendente.
Indulcirea trasaturilor
Aplica blush-ul in centrul fetei cu miscari circulare, fara a estompa spre tample. In acest fel accentuezi forma rotunda a obrajilor si balansezi trasaturile ascutite caracteristice, fetei patrate.
Contur
Daca aplici blush-ul sub pometi vei creea contur fetei, ideal pentru fata rotunda.
Latime
Pentru a echilibra o fata lunga, trebuie sa adaugi latime, iar metoda potrivita este sa plici blush-ul orizontal. Oricum, nu exagera cu blush-ul in zona nasului daca ai un nas de care nu esti mandra pentru ca il vei pune in evidenta mai mult.
Aplica CORECT fardul de pleoape
Ca sa-ti pui in valoare frumusetea ochilor, trebuie sa intelegi in ce masura forma si pozitia ochilor pot influenta aplicarea culorilor. Impreuna, vom trece in revista cele mai comune forme si metode de aplicare a fardului de ochi. Alege trei nuante diferite de farduri:o nuanta neutra de baza care se aplica pe intreaga pleoapa, o nuanta inchisa si mata si o nuanta deschisa si sidefata.
Ochi apropiati – Daca distanta dintre ochi este mai mica decat lungimea unui singur ochi, inseamna ca ai ochii apropiati. Pentru a crea impresia de latime, aplica nuanta deschisa in coltul intern al ochilor iar in coltul extern nuanta inchisa. De asemenea poti aplica nuanta deschisa si sub pleoapa inferioara, in coltul exterior. Conturul ochilor va incepe la o treime din lungimea pleoapei superioare. Machiajul deschis in colturile interioare si zona din apropierea nasului si inchis pe coltul exterior va creea iluzia ca ii impingi spre margini.
Ochii departati – Daca distanta dintre ochi este mai mare decat lungimea unui singur ochi, inseamna ca ai ochii departati. In acest caz, trebuie sa aplici culoarea inchisa in scobitura ochiului de la baza nasului. Aplica fardul dinspre coltul exterior spre interior si in sus estompand culoarea spre interior pentru ca daca il aplici in directia opusa vei indeparta ochii. Evidentiatorul aplica-l pe arcada si pleoapa. Aceast metoda va atrage privirea in parte interioara a ochilor micsorand vizual spatiul dintre ochi.
Ochi mici - Foloseste un anticearcan mai deschis decat culoarea fondului de ten. Alege farduri in culori pastelate, deschise si sidefate care reflecta lumina. Accentueaza discret forma ochilor cu un fard mai inchis decat nuanta de baza. Pentru un plus de luminozitate foloseste creionul contur alb pe interiorul pleoapei. Nu aplica niciodata creion negru sau de culoare inchisa in interiorul ochiului.
Ochi rotunzi – Daca ti-ar placea sa ai o forma migdalata si seducatoare a ochilor iar acestia sunt prea rotunzi si pronuntati, este de ajuns sa ii conturezi cu un creion negru dermatograf. Pentru un efect rafinat foloseste tonuri in degrade. Porneste cu nuanta cea mai inchisa, contureaza ochiul, estompeaza si combina nuanta astfel obtinuta cu nuanta neutra de pe arcada.
Ochi adanciti in orbite – In acest caz, arcada este mai proeminenta. Pentru a aduce ochii in fata foloseste nuante deschise pe intreaga pleoapa. In coltul intern foloseste nuante deschise si sidefate. Culoarea inchisa aplic-o pe coltul exterior al pleoapei superioare, apoi pe coltul arcadei pentru a creea iluzia ca aceasta se retrage. Pune putin contur si de-a lungul genelor inferioare pentru a-l contura.
Ochi proeminenti – Daca ai pleoapele si ochii mari care par sa iasa din orbite, atunci ai ochi proeminenti. In acest caz, scopul este sa creeam iluzia ca ii ajutam sa se retraga usor la locul lor. Culoarea cea mai inchisa va fi aplicata cel mai aproape de gene, pe intreaga pleoapa si va pali in intensitate cu cat se va apropia de spranceana.
Ochi cu pleoapa cazuta – In acest caz, pliul pleoapei nu este vizibil. Aplica nuanta deschisa pe arcada si de-a lungul genei de sus. Aplica tonul neutru pe intreaga pleoapa pentru a crea senzatia ca pleoapa se ridica iar conturul de culoare mai inchisa aplica-l in pliul pleoapei, mai sus decat in cazul ochilor obisnuiti. Scopul este de a parea ca pleoapa se retrage. Aplica conturul atat pe pleoapa superioara cat si inferioara. Nu accentua prea mult arcada pentru ca acest lucru va accentua mai mult aspectul de ochi inchis. Ochii vor arata mai bine daca vei accentua atat genele superioare cat si cele inferioare. Este total contraindicat sa folosesti tonuri inchise pe intreaga pleoapa.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu